En liten bit av Helgeland

Da var påskeferien over, og det er tilbake til studier og jobb for de fleste. Snart er det sommer og da kommer vi studenter hjem til Helgeland igjen til sommerjobber, familie, venner, ferie, festivaler - og som dere har sett: Mye, mye mer. I fjor sommer var jeg for første gang på øyhopping på Helgeland og som dere har lest her på bloggen kan det virkelig anbefales! Jeg håper dere alle tar utfordringen og reiser litt rundt for å se på alt vi har av skjulte og uoppdagede perler. Kom dere på festival og kos dere masse!

Forslag til festivaler i sommer:

St. Hans-helga: Svartisenfestivalen

1.-3. juli: Hemnes Båt- og Fjordfestival

7.-9. juli: Trænafestivalen

11.-14. august: Hemnesjazz

2.-3. september: Verketfestivalen på Revelen, Gruben

Ellers finner dere en oversikt over det meste som skjer på Helgeland fremover: http://www.frivilligsentralen.hemnes.no/pdf-filer/Det%20skjerpaa%20Helgeland.pdf

 


Solnedgang på Tomma med Træna i bakgrunnen.


Vi skulle helst vært minst 100 ambassadører og hatt mye mer tid hvis vi skulle fått frem alle kule ting man kan gjøre på Helgeland. Vi har gjort vårt beste og håper at dere har fått et lite innblikk i hvorfor vi trives så godt her. Vi har så mange muligheter!

Forslag til steder du kan besøke på Helgeland:

Svartisen - Norges nest største isbre på 370 kvadratkilometer. Kan besøkes med en kort kjøretur forbi Røssvoll lufthavn og videre med båt eller fra andre siden i Meløy. Ligger i et fantastisk naturområde.

Øyhopping - vi har utallige fine øyer på Helgeland. Tomma, Lovund, Træna og Handnesøya er bare noen eksempler på øyer med sjarm og veldig fin natur. Torghatten, De syv søstre og Hestmannen bør ses. Ta deg en sykkeltur i sommer og se selv!

ACR - Norges lengste asfaltbane på 3753 meter. Den ligger i Ørtfjellet med avkjøring på E6 ved Storforshei. Der arrangeres det vårtreff 17.-19. juni og høsttreff 19.-21. august. Da samles over hundre banebiler hvert år med spennende konkurranser som alle kan få med seg. Absolutt verdt et besøk!

Oksskolten - er du glad i toppturer er dette fjellet helt perfekt. Med sine 1916 høydemeter ligger en utfordring og en utrolig utsikt over landskapet. Det er blant annet mulig å gå opp fra Kjennsvasshytta (tilhører Hemnes Turistforening) som du finner med 41 km kjøring langs en gruset anleggsvei fra Umskaret på E12.

Vega verdensarvområde - består av 6500 øyer og står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin utrolig vakre natur. Her ligger for eksempel Ylvingen som er brukt i inspillingen av tv-serien Hvaler sendt på tv2.

Petter Dass-museet - ligger på Alstahaug-tunet i Alstahaug. Museet er en avdeling av Helgeland museum og ble bygd i 2005, ferdigstilt i 2007.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gjennom mitt oppdrag som Helgelandsambassadør har jeg møtt mange flotte helgelendinger og sett masse artig i påsken. Jeg vil takke for denne gang og ønske dere alle en fin vår. Lykke till med jobb og studier, så sees vi til sommeren!

Kristine Forsmo.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

vivilheim

vivilheim

23, Vefsn

Her vil vi skrive og legge ut bilder fra alle våre opplevelser på Helgeland i påsken! Vi vil vise hvor bra man kan ha det på Helgeland, og hvor mange muligheter som finnes i nærmiljøet. Følg med videre :)

Kategorier

Arkiv

hits