Vega Havhotell - et litt annerledes hotell!

                             

Onsdag ettermiddag ankom vi Vega etter å ha vært innom både Sandnessjøen og Brønnøysund. Vi skulle besøke Vega Havhotell og vertskapet hentet oss på kaia. Vilde Hansen Aga (20) er datter av Anna og Jon Aga og har jobbet på hotellet siden det startet. Hun hentet oss på kaia og gav oss litt sightseeing på den korte bilturen til hotellet.

 

Vega Havhotell ligger like ved Nord-Vestsiden av Vega, på Viksås, med havet nært på og omringet av skog og fjell. Det er en rolig stemning som møter oss. Vilde sjekker oss inn og vi hilser på Anna som tar oss i hånda og ønsker oss velkommen. Akkurat det er noe de gjør med alle; hilser på gjestene, tar dem i hånda. Her på hotellet er du ikke en av mange hundre som bor, det er 21 rom og 52 senger. Så mye større har de ikke lyst å bli, de har lyst å hilse på alle gjester, de vil vite hvem du er og du skal få vite hvem de er. På den måten blir det mer personlig og folk føler seg mer velkommen.

 

Vega Havhotell var tidligere et rekonvalesenthjem for kunstnere, her var det tenkt at de kunne bo og slappe av i fine omgivelser hvor de kunne få inspirasjon. Da Anna og Jon tok over i 2002 stod det mye arbeid foran dem. Hotellet led av vannskader og en total-renovasjon måtte til. Basert på mye dugnadsarbeid startet de med 5 rom og jobbet seg oppover til de 21 rommene de har nå. De har også et ønske om flere, men det blir kanskje med tiden.

Hele hotellet har mange små detaljer fra havet og fiske. Skjell, garn, fiskeredskaper, krabbeteiner og alt mulig er brukt til å dekorere hotellet på en artig og fin måte. På rommet kjenner du en god lukt av treverket fra veggene og naturen rundt fungerer som TVen din, for ingen rom har TV, men alle er utstyrt med kikkert. Hvis du tar turen så legg merke til alle de fine og artige bildene som henger rundt på rommene og hotellet ellers, tatt av Vegafotografen Roald Kluge.

 

Anna tok oss på en omvisning på hotellet. Hun viser oss et 1800-talls hus som står på baksiden av hotellet, et vakkert hus som i mange rom fremstår akkurat som det det gjorde for for 100 år siden. Her serverer de ofte apèritiff og det er et bygg du må få med deg hvis du først er her.

Vi får også se at de har et stort konferanserom, to suiter og en fantastisk vinkjeller som kan tas i bruk ved selskaper. Anna forteller at vi kanskje iløpet av årene også får se en velvære-avdeling her.

 

 
Vinkjelleren


Tradisjonen tro arrangerer Vega Havhotell to festaftener i påsken, og vi var så heldige å bli bedt til bords for en fire-retters middag med vinpakke. Men vi var ikke de eneste. Det viste seg at disse kveldene er svært populære på Vega, da rundt femti andre personer deltok på middagen.

Restauranten er i likhet med resten av hotellet svært fint innredet, og det er en koselig atmosfære og fin utsikt.

 


Restauranten pyntet og klar

 

Kort tid etter bordsettingen får vi presentert kveldens meny av Jon Aga, og vi skjønner med en gang at dette er noe å glede seg til. Deretter kommer Vilde med første rett som var potetterrine med røkelaks, skalldyrsuppe med vaktelegg og en tartelett med kongekrabbe og ørretrogn.

 


Vilde serverer hjemmelaget rundstykkerForreett 

Rett nummer to var breiflabb med løk-krem og eplesoyasmør, og hovedretten var filet av helstekt okse. Til dessert fikk vi sjokoladefondant, marengs og lime-appelsinterte. Vinene som fulgte rettene var nøye utvalgt av Jon Aga, og uten at vi er noen vinkjennere kan vi si at vi synes det var en god match.

God mat og vin, god service og fine lokaler og vakker utsikt gjorde hele matopplevelsen til en fryd. Vi diskuterte under middagen at det er et fåtall slike restauranter på Helgeland, som kan tilby samme kvalitet og opplevelse. Nå vet vi ihvertfall om Vega Havhotell, og vi anbefaler alle å ta en tur. Jon Aga og hans kjøkken er jo allerede kjent på Helgeland, og Jon har gitt ut en kokebok som heter «Smak av Vega». Dette slagordet gjelder også for restauranten, da råvarene kommer fra Vega.

 

Etter middagen slo vi av en prat med Vilde Aga i hotellbaren. Vilde, som studerer hotelledelse ved Universitetet i Stavanger, forteller at hun med tiden kan tenke seg å flytte hjem igjen for å kanskje å ta over familiebedriften. Hun ønsker først å skaffe seg en utdanning og litt arbeidserfaring før hun eventuelt flytter hjem.

 

Kort oppsummert er Vega Havhotell er koselig hotell i fine omgivelser, og med et personlig preg. Man mottar god service fra folk som bryr seg, og kjøkkenet tilbyr spennende og god mat.

Kanskje du skal legge den neste reisen din til Vega - for å oppleve noe nytt.

 


Besøk og vertskap


 Akkurat nå er vi på Seløy med vinneren av konkurransen for å teste havrafting! Følg med :)

4 kommentarer

Trine

21.apr.2011 kl.14:56

Skulle gjerne ha vært der. Dere er dyktige til å selge Helgeland :)

:)

21.apr.2011 kl.21:18

Minst like vakkert som dere beskriver! Resten av øya også :)

Jørgen

21.apr.2011 kl.21:23

Dit skal vi neste gang vi besøker Helgeland. Bra jobba gutter!

Ingvild

21.apr.2011 kl.21:28

Det ser fantastisk ut! Dit drar vi gjerne! Gleder meg til neste innlegg!

Skriv en ny kommentar

vivilheim

vivilheim

23, Vefsn

Her vil vi skrive og legge ut bilder fra alle våre opplevelser på Helgeland i påsken! Vi vil vise hvor bra man kan ha det på Helgeland, og hvor mange muligheter som finnes i nærmiljøet. Følg med videre :)

Kategorier

Arkiv

hits